27 March, 2009

Οι κυοφορούμενες εκδοτικές business, η Ντόρα κι ο Σουφλιάς

Σας έχουμε ενημερώσει για τα απεργαζόμενο σενάριο των εκδοτών.

Σας έχουμε ενημερώσει για την κα Αγγελοπουλου και τον Α. Βγενοπουλο που αγοράζουν τον ΔΟΛ, το καζίνο της Πάρνηθας κτλ.

Πολλοί γνωριζουν για το βάθος ενος τούνελ που θέλει τους δυο οικονομικά ισχυρούς παίκτες να επιθυμούν ακομα και την δημιουργία σχηματισμού ενος νεου πολιτικού σχηματισμού.
Επειδή αυτο το τελευταίο προϋποθέτει ισχυρη στήριξη και εναν ευκολόπιστο λαό. 

Το πρώτο τοχουν αυτοί το αλλο το χουμε ολοι εμείς...

Ηρθε λοιπόν η ωρα να ενημερωθείτε για τις τελευταίες κινήσεις που ακολούθησαν την ιστορική συνάντηση Γιαννας-Ψυχαρη την περασμένη Δευτερα στην Μιχαλακοπουλου.

Κατ αρχας αφού ολα πήγαν καλα και ο Χρ. Λαμπρακης δρομολόγησε τις εξελίξεις πηγε ήσυχος στο... νοσοκομείο. Δυστυχώς διαπιστώθηκε νεα πνευμονία και η επιπλοκή της ειναι σε εξέλιξη.

Εκεινο που λιγοι γνωρίζουν ειναι δυο αλλες συναντήσεις που εχουν σχέση. Μια εκδοτική και μια πολιτική. Η πρωτη το βραδυ της Δευτερας, στην αδεια εφημερίδα ο Στ. Ψυχαρης τα είπε με τον Φωτη Μπομπολα. Aκολούθησε και ενημέρωση του Γιαννη Αλαφουζου, που ψάχνει στον Ψυχαρη συμμαχίες εκτος απ το αν και πόσοι θα σβήσουν τα φώτα το Σαββατο στις 8μιση.

Το τι περιλαμβάνουν τα σχέδια του Ψυχαρη θα φανεί οσονούπω...

Η δεύτερη συναντηση έγινε χθες στο Χιλτον σε πολιτικό αυτη την φορα επίπεδο. Ηταν η συνάντηση Ντορας με τον αναγεννημένο παίκτη και σύνδεσμο πολιτικής - εκδοτών Γιωργο Σουφλια. Ο Σαρακατσανος με το ονομα και η Ντορα εχουν πληροφοριοδότες και ειναι ενήμεροι για τις εκδοτικές εξελίξεις...

Ειναι λοιπόν ανάγκη και για τους δυο να απαντήσουν έγκαιρα στα ερωτήματα που προκύπτουν:
Τι κάνουμε εμεις τωρα που δειχνει να αλλάζει το εκδοτικό καθεστως;
Τι κάνουμε εμεις πολιτικά τωρα που οι εκδοτικοί σχηματισμοι περνανε σε χερια ευπόρων 

επιχειρηματιών που στήνουν δουλειες που κόβουν χρημα;

Οικονομικά  ουτε εποπτεία εχουμε ουτε παρέμβαση μπορούμε, αρα μας αιφνιδιάζουν οποτε θέλουν... 

Τι κάνουμε;

Ειδικα η Ντορα ελέγχει η νομίζει οτι ελέγχει την Ελευθεροτυπία, μεσω του τοπικου Λουλη της διευθυντή της Κυριακάτικης. Ο δε Σαρακατσάνος ελέγχει η νομίζει οτι ελέγχει το συγκροτημα του ΕΘΝΟΥΣ ανευ περαιτέρω λεπτομερειών...

Αρα τα διεργαζομενα σε ΔΟΛ και Ελεύθερο Τυπο τους ενδιαφέρουν πολλαπλά αφου δεν συμπληρώνουν αλλα διαμορφώνουν την νεα εικόνα.
Παμε τωρα πίσω στον Ψυχαρη. Κρατά ενα απο τα κλειδιά των εξελίξεων. Να κανει του κεφαλιου του αποκλείεται. Για να κανει αυτο που πρεπει θέλει την σύμφωνη γνώμη του Λαμπρακη, θελει τέχνη και θέλει και τύχη. 

Τι κάνει λοιπον ο κ. Σταυρος; 

Κάνει προτάσεις, εισηγήσεις και μαλιστα ετσι που να κουμπώνουν με τις επιθυμίες του  αφεντικού.
Προτείνει λοιπον βρετανικό μοντελο διαίρει και βασίλευε.....
Επαναλαμβάνω το ρημα «προτείνει», τα εμβληματικά για τον ΔΟΛ ΝΕΑ, οι υπο ελεγχο επιχειρήσεις εκδοτικού και αλλου χαρακτήρα, καθως και το Μεγαρο να αυτονομηθουν υπο τον κ Λαμπρακη, τον κ Βγενοπουλο και την κ. Γιαννα.
Το δε ΒΗΜΑ ο ΕΤ και ο Σιτι να μπουν κατω απο την ομπρέλα Ρεστη - Ψυχαρη. 

Ετσι -λεει - ολοι θαναι ευχαριστημένοι με διανομή εξουσιας που συμφέρει οικονομικά,
ενισχύει την άτυπη συμμαχία πολιτικά και κυρίως κρατά ζωντανα τα... όνειρα Βγενοπουλου, Γιαννας και της υστεροφημιας του Λαμπρακη.

No comments: