24 March, 2009

Κ. Βαξεβάνης


Ο Κ Βαξεβανης ειναι καλός δημοσιογράφος, συμπαθής και αν παραβλέψεις πως ξεσπάθωσε τωρα που τον έκοψαν και όχι πριν, ξεδιπλώνει μια σημαία. 
Αυτη με τα χρώματα οσων προσπαθούν χωρίς παρεουλες να κάνουν την δουλειά τους. Μια δουλειά δυσκολη μοναχική, που εύκολα κάνεις εχθρούς αν λες αληθειες.

Σωστά εντόπισε ο Βαξεβανης οτι το πρόβλημα ξεκινά και ανακυκλώνεται απ' αυτους τους πολιτικούς που ασκούν oμηριες και αντλούν δυναμη απ αυτες. Φυσικά οι όμηροι δεν ειναι αμέτοχοι, ελπιζουν σε μια κοντοπροθεσμη δουλίτσα, ενα βολεματακι και μια λούφα οσο κρατήσει. Αλλάζουν οι Υπουργοι ομως και σιγα σιγα αυτοι οι oμηρουληδες έγιναν κατεστημένο.
Μονος του ο Βαξεβανης δεν μπορει να πολεμήσει το σύστημα. Ενα σύστημα που εχει ρίζες, απ την μεταπολίτευση.
Ειναι το ιδιο συστημα που διέπει την λειτουργια και μακροημέρευση του επαγγελματικού σωματείου των δημοσιογράφων και το ιδιο που συναλλάσσεται με την πολιτική απο εποχής Λαμπρια.
Η δημοκρατία συνδέεται μ αυτο το διαπλεκόμενο κουβάρι. Αρκετοί θελουν ειλικρινά να ξεκαθαρίσει η βρωμια.Ομως λιγοι μπορουν να δουν την ακρη.
Αν τα καταφέρει ο Βαξεβανης θαναι θαύμα. Ομως τα θαυματα δεν γίνονται και κανεις δεν περπατά στην Θάλασσα.

Φυσικα αν για να γυρίσει ο ηλιος θελει δουλειά πολυ ,τοτε για να διορθωθεί η εικονα πρεπει να χασουν την δουλεια τους πολλοι..
Καταλάβατε τωρα γιατι σπεύδουν ελάχιστοι να βοηθήσουν τον καθε Βαξεβανη;

No comments: