17 June, 2009

Τα μαρμαρα....κλεφτες.


Ενας αναρχικός έγραψε στο τοίχο και το βλέπω σχεδόν κάθε μερα.ΕΘΝΙΚΟΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΛΑΚΑΣ.....Άσχετο,αλλα όχι μακριά..
Στο μυαλό μου αυτο μουρθε σαν συνειρμός με τα εγκαίνια του νέου Μουσείου.Γιατι άραγε ειναι..τσαμπουκάς η διεκδίκηση απο τους κλέφτες των μαρμάρων του Παρθενώνα? Τι αδελφιστικη ευγένεια μας εχει πιάσει έναντι των Βρετανων κλεφτών απογόνων του Λορδου κλεφτη.Πρεπει να το βροντοφωναξουμε τώρα που είναι στραμμένα τα φώτα της δημοσιοτητας.Φτιαξαμε και χρυσοπληρώσαμε το Μουσείο,φτιάξαμε και τις προϋποθέσεις να δείξουμε την αληθεια.Τι κακομοιριά και πονηριά μας εχει πιάσει?Λίγα μας έχουν κάνει οι απόγονοι του Ελγιν με το διαίρει και βασιλευε....Λιγα με τις Βάσεις στην Κυπρο? Η ..Μεγάλη Βρετανία δεν ειναι μεγάλη αλλα πολυ μικρή για να μας σνομπάρει..Ο τρόπος της ειναι πρόστυχος και χωρις ευγενειες πρέπει να το πουμε.Δωστε πίσω τα κλεμμένα.

2 comments:

ανεστης said...

Καλά είναι εκεί που είναι τα μάρμαρα! Πολύ καλύτερα...

Anonymous said...

O μαλάκας ο 'Ελγιν που έκλεψε τα μνημεια μας σε συνεργασια με τους σκατοτουρκους. ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΓΙΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ.. ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΦΛΩΡΟ-ΑΓΓΛΟΙ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ..