03 May, 2011

θα θα θα ...φοροι.


Χθες για μια ακόμα φορά αισθάνθηκα, ως πολίτης, ότι ,με κοροϊδεύουν।Τέσσερις υπουργοί μου ανέλυσαν τι θα κάνουν με την φοροδιαφυγή।
Απ το ακροατήριο,ουτε μισός δεν τους ρώτησε γιατί μας τα λεν και δεν τα κάνουν πρώτα;Μονο στο ΒΗΜΑ ο Γ Μαλουχος παρατήρησε -ολοσοστα-πως αν ήταν στελέχη..πολυεθνικής οι υπουργοί αυτοί και λέγαν τέτοια στους μετόχους,έπρεπε να τους ειχαν απολύσει γιατι τάζουν ένα υπερπροιον πριν το κατασκευάσουν।
Η φορολογητέα υλη πληρώνεται και συμπληρώνεται απο μισθωτούς και συνταξιούχους।Ολοι οι αλλοι φοροδιαφεύγουν και θεωρητικά δεν υπάρχει πιο απλή δουλειά απ την φοροσυλληψη αφου ειναι τεράστια τα περιθώρια..
Με μια κουβέντα,πρώτα φτιάχνεις Κράτος και μετα κάνεις δηλώσεις।Αλλιώς το να καμώνεσαι πως εχεις εξουσία μοιάζει με θέατρο σκιών.
Μεγαλύτερη αξία ειχαν χθες αυτά τα λιγα που είπαν για ...αναδιάρθρωση υπηρεσιών και μηχανισμών।Επιπλέον κανείς χθες δεν μίλησε και κανένας δεν ελέγχθηκε για παράλειψη καθήκοντος και διαφυγόντα κέρδη απ το όργιο της χρονιας φοροδιαφυγής।Λες και ο κάθε ηλίθιος πολίτης δεν εχει το λεγόμενο έννομο συμφέρον.....
Επικοινωνιακά πάντως ,η παρουσίαση ηταν άψογη।Λιγο την σκίασε ο θάνατος Μπιν Λαντεν.Ειπαμε ολα γινονται με βαση την...επικοινωνια,πως να πιστεψει πια ο καθε δυστυχης;

No comments: