21 April, 2010

ΕΠΙΚΑΙΡΟ .


Όταν μπλέξουν τα σώβρακα με τις γραβάτες,δεν μυρίζουν ...Αρμάνι τα σώβρακα(Σχόλιο).
Οταν χρόνια τώρα,το αναγνωστικό κοινό των εφημερίδων,,εθίστηκε,στο...μείγμα γραφής ειδησης-σχολιου,χωρίς στο τέλος να μπορ ει να το διαχωρίσει στο μυαλό του ,τότε προς τι ο σάλος με την εκδότρια της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ;(Είδηση)।
Η είδηση λοιπόν ΞΕΧΩΡΙΣΤΆ απ το οποιο ,έστω υπαινικτικό σχολιο,είναι ΙΕΡΗ και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ।Το δε σχόλιο εντελώς ελεύθερο και ξεχωριστό απο την όποια ειδηση।Τοσο απλά και ξεκάθαρα τα πράγματα।(Ειδηση).
Τι ειρωνικά επίκαιρο σημερα।Πριν την Χουν τα,ο Δημοσιογραφικός κανόνας ήταν απαραβίαστος।Οι σχολιογραφοι,οι αρθρογράφοι,οσοι έγραφαν επιφυλλίδες ,με αφορμή την απολύτως διασταυρωμένη ΕΙΔΗΣΗ,έγραφαν γνώμες και απόψεις।Είχαν μάλιστα την επίγνωση πως συνέβαλαν στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης।(Σχολιο। Με την προσθήκη,οπως έλεγαν ,πως για την Κοινή Γνώμη ο καθείς πρέπει να χει τον ίδιον σεβασμό με την κάθε κοινή..)
Για τους πολύ νεότερους, θα συνδέσω το σήμερα με ενα παράδειγμα που ίσως δεν τους εχει περάσει απ το μυαλο।Π.Χ. οι αστέρες Χατζηνικολαου Πρετεντερης κτλ ।που αλεθουν... και συνεντευξιαζουν ταυτόχρονα σχεδόν ,,Πρωθυπουργούς,επιχειρηματίες,Βισσοβανδηδες,αδερφές,μουστακαλήδες κτλ ειναι αθώοι για το...σφυρηλατουμενο.. σεβάσμιο δημοσιογραφικό ...κύρος τους;;;
Υ।Γ।Βεβαίως ουτε το...νοήμον ΚΟΙΝΟ του χυλού,αθώο ειναι ,ουτε προσχωρώ στο εντελώς πρόστυχο συμπέρασμα μα...αυτό πουλάει॥ Υπάρχουν πανττα ηλίθιοι που πιστεύουν πως η ενημέρωση προσφέρεται τζάμπα...και μάλιστα περισσότεροι που πιστεύουν πως είναι ενημερωμένοι....

No comments: